Ditt konto i Squarespace

 
 

1 | Ägarskap

När sidan är färdig och betald överförs ägarskapet till dig medan jag, Emma, ligger kvar som administratör. Det innebär att jag tills vidare har ett lösenord till Squarespace-kontot, men att du som ägare bestämmer vad jag kan komma åt. Du har också möjlighet att ta bort min användare helt under Settings / Permissions.

Efter första året fakturerar Squarespace årsvis för fortsatt hosting och eventuellt domännamn. Du kan när som helst avsluta ditt konto eller byta till att betala per månad (dock till något högre avgift). Dina fakturor och kortuppgifter hittas under Settings / Billing & Account.

2 | Verifiering

För att din sida ska komma upp som sökträff behöver den ha hunnit indexeras av sökmotorer. Om du söker på site:www.dittdomännamn.com och inga träffar dyker upp är din sida förmodligen inte indexerad än.

Det går att snabba på processen genom att ansluta ett Google-konto och verifiera sidan. För att göra det, gå till Settings / Connected Accounts. Välj Connect Account och Google Search Console, logga in på ditt Google-konto och klicka Allow.

När sidan verifierats kan du även be om att få den indexerad via Google Search Console. Logga in här, klicka på Sitemaps i sidomenyn, skriv in sitemap.xml under Add a new sitemap och klicka Submit.

search.google.com_search-console_sitemaps_resource_id=https%3A%2F%2Fwww.haessel.com%2F(1340).png

3 | Säkerhet

Du vet säkert redan att lösenord bör vara starka och bytas ofta. Om du inte redan använder en lösenordshanterare så rekommenderar jag att åtminstone prova. Själv använder jag gratistjänsten LastPass för att autogenerera nya lösenord till mina konton några gånger om året. Det enda jag behöver komma ihåg är ett lösenord.

För att skydda ditt konto ytterligare kan du aktivera tvåstegsautentisering, det vill säga att du utöver ditt lösenord använder en tillfällig kod som skickas via SMS eller en app. Här finns en guide för hur du aktiverar tvåstegsautentisering för att skydda ditt Squarespace-konto.

4 | Support

För frågor som rör Squarespace finns mängder av guider under Help / Knowledge Base. På samma sida kan du även kontakta deras kundsupport som är öppen dygnet runt. Ta gärna för vana att titta till din sida emellanåt och se att allt funkar som det ska.