Min process

 
 
 
ikoner_HKFAB-09.png
 

1 | Uppstart


Tidplan

Om allt innehåll finns färdigt kan din hemsida vara klar på två veckor. Oftast finns allt inte klart från början, men ju mer tid det finns att jobba med det verkliga materialet (snarare än skissbilder och lorem ipsum) desto bättre. För att komma på banan sätter vi upp en första tidplan med datum för text och bild, första utkast, uppgradering och lansering.

Delad mapp

Jag sätter upp en delad mapp på antingen Google Drive eller Dropbox. Där kan du lägga in ditt material och jag kan lägga in skärmdumpar om vi t.ex vill jämföra två olika typsnittsval sida vid sida. Att ha en delad mapp besparar oss en massa mailkonversationer och, i förlängningen, tid.

2 | Testperiod


Mall

En mall väljs för att passa dina behov. Mallen bestämmer sidans navigation och ytor, men inga stilval som typsnitt eller färger. När mallen aktiverats skapas en gratis hemsida med 14 dagars testperiod. Så snart det finns ett första utkast får du lösenord och länk för att titta på sidan.

Feedback

Du kan lämna feedback via mail eller telefon, vad du föredrar. Använd gärna listan i nästa avsnitt (Lämna feedback) som stöd. Om du inte är nöjd efter testperioden kan du välja att inte uppgradera till betald drift. Sidan tas då bort. Dock faktureras hälften av paketpriset. (Obs, detta har hittills inte hänt.)

3 | Betald drift


Domän

När sidan uppgraderats till betald drift kan man lägga till eller peka om ett domännamn. Om domännamnet inte köpts via Squarespace kan processen ta några dagar och bör därför påbörjas i god tid.

Kompletteringar

Minst en dag före lansering viks åt kompletteringar. Det ger lite utrymme att landa i den slutgiltiga formen och exempelvis finputsa på texter. Sen är din sida klar.

4 | Lansering 💥


Överlämning

Grattis! När du andats ut, spritt ordet och firat din målgång kan du läsa avsnittet Ditt konto i Squarespace. Där finns info om ägarskap, att verifiera och indexera, säkerhet och support. Inget du behöver ta dig an akut, men som är bra att ha koll på.

Referens

Du får gärna lämna en referens (testimonial, kundutlåtande, vad du nu vill kalla det), men det är självklart frivilligt. Den behöver i så fall inte vara lång, ett par meningar räcker gott.