Att redigera

 
 

För att ändra innehållet på en sida eller göra ett nytt blogginlägg loggar in du på Squarespace och klickar fram till sektionen som ska redigeras. Du kan även navigera dit via Pages och sidomenyn till vänster.

Tips!

Ångra-kommandot (⌘-Z) funkar bara på textredigering. Om du exempelvis råkar ta bort en bild behöver den länkas in eller laddas upp på nytt. En bra grundregel är att aldrig skriva texter direkt på hemsidan – spara dem hellre på separat ställe och kopiera/klistra.

 
Sektionen “Intro”

Sektionen “Intro”

Redigera sida

För muspekaren över sektionen som ska ändras tills du får upp en svart panel med dess namn samt Edit.

Redigera blogg

För muspekaren över bloggytan tills du får upp en svart panel som heter Blog. Välj Add Post för att göra ett helt nytt inlägg. Välj Manage Posts om du vill utgå från en kopia på ett tidigare inlägg. I redigeringsläget (Edit Post) heter första fliken Content. Där fyller du i titel samt lägger in text och bild. Välj Save för att spara som utkast eller Save & Publish för att publicera inlägget.

Appen Squarespace

Att redigera via appen Squarespace är superlätt och minskar risken för att du av misstag ska komma åt andra designelement. Dubbelklicka på sektionen du vill redigera och avsluta med att klicka på Done. I skrivande stund finns dock appen endast för iOS (iPhone/iPad).

Screenshot 2019-07-04 22.35.20.png