1

Ägarskap

Din hemsida har vid lansering två användare. Ägarskapet överförs till dig medan jag, Emma, ligger kvar som administratör. Det innebär att jag tills vidare har ett lösenord till kontot, men att du som ägare bestämmer vad jag kan komma åt. Du har också möjlighet att ta bort min användare helt under Settings / Permissions.

 
 

2

Fakturering

Efter första året fakturerar Squarespace årsvis för fortsatt hosting och eventuellt domännamn. Du kan när som helst avsluta ditt konto eller byta till att betala per månad (dock till något högre avgift). Dina fakturor och kortuppgifter hittas under Settings / Billing & Account.


 
 

3

Verifiering

För att din sida ska komma upp som sökträff behöver den ha hunnit indexeras av Google. Om du söker på site:www.dittdomännamn.com och inga träffar dyker upp är din sida förmodligen inte indexerad än.

Det går att snabba på processen genom att ansluta ett Google-konto och verifiera sidan. För att göra det, gå till Settings / Connected Accounts. Välj Connect Account och Google Search Console, logga in på ditt Google-konto och klicka Allow.

När sidan verifierats kan du även be om att få den indexerad via Google Search Console. Logga in här, klicka på Sitemaps i sidomenyn, skriv in sitemap.xml under Add a new sitemap och klicka Submit.


4

Support

För frågor som rör Squarespace finns mängder av guider under Help / Knowledge Base. På samma sida kan du även kontakta deras kundsupport som är öppen dygnet runt. Ta gärna för vana att titta till din sida emellanåt och se att allt funkar som det ska.


5

Redigera innehåll

För att ändra innehållet på en sida eller göra ett nytt blogginlägg loggar in du på Squarespace och klickar fram till sektionen som ska redigeras. Du kan även navigera dit via Pages och sidomenyn till vänster. En bra grundregel är att aldrig skriva texter direkt på hemsidan – spara dem hellre på separat ställe och kopiera/klistra.

Sida

För muspekaren över sektionen som ska ändras tills du får upp en svart panel med dess namn samt Edit.

Blogg

För muspekaren över bloggytan tills du får upp en svart panel som heter Blog. Välj Add Post för att göra ett helt nytt inlägg. Välj Manage Posts om du vill utgå från en kopia på ett tidigare inlägg. I redigeringsläget (Edit Post) heter första fliken Content. Där fyller du i titel samt lägger in text och bild. Välj Save för att spara som utkast eller Save & Publish för att publicera inlägget.